

![]() |
• نام و نام خانوادگی : محسن چاوشی حسینی
• تاریخ تولد : ۸ مرداد ۱۳۵۸ • محل تولد : خرمشهر (ایران) • فعالیت ها : خواننده، ترانهسرا، آهنگساز و تنظیمکننده • ساز ها : پیانو، کیبورد، سینثسایزر • سبکها : پاپ و راک • آغاز فعالیت حرفه ای : سال ۱۳۸۲ هجری خورشیدی • رشته تحصیلی : حسابداری • نوع صوت موسیقی : باریتون (1) |
محسن چاوشی متولد شده در شهر خرمشهر اما اصالتا کردتبار است. بخاطر شرایط کاری پدرش که کارمند شرکت نفت بود به خرمشهر مهاجرت کردند و محسن در خرمشهر متولد شد. در زمان جنگ بعد از اشغال خرمشهر، خانواده اش به شهرهای کرمانشاه، مشهد و نهایتاً تهران مهاجرت کردند. محسن چاوشی پنجمین فرزند خانواده است و دو خواهر و سه برادر دارد. او در سال ۱۳۸۸ ازدواج کرد و در سال ۱۳۹۲ صاحب یک پسر به نام زانکو شد و نهایتا در دیماه سال 1398 از همسر خود جدا شد.
محسن چاوشی پس از دریافت فوق دیپلم حسابداری و گذراندن دوره خدمت سربازی، فعالیت حرفهای خود را در موسیقی از سال ۱۳۸۲ با آلبوم نفرین آغاز کرد و مجوز هنری خود را در سال ۱۳۸۷ با انتشار "آلبوم یه شاخه نیلوفر" اخذ کرد. از او تاکنون بیش از ۲2۰ قطعه موسیقی شنیده شدهاست، که شامل یازده آلبوم و چندین تکآهنگ زیبا است.
محسن چاوشی خواننده و آهنگساز ترانههای به یاد ماندنی فیلم سنتوری ساختهٔ داریوش مهرجویی است. همچنین یک قطعه برای تیتراژ پایانی فیلم سینمایی لامپ ۱۰۰ به کارگردانی سعید آقاخانی در کارنامه خود دارد. اما بیشتر از هر فیلم و سریالی که تجریه همکاری با آنرا داشته است فیلم سنتوری در ذهن مخاطبان جایگاه ویژه تری دارد به نحوی که انگار اسم چاوشی و فیلم سنتوری بهم گره خورده اند.
آهنگ های فیلم علی سنتوری
محسن چاوشی دربارهٔ نحوهٔ ضبط صدایش برای آهنگهای فیلم سنتوری میگوید : چارهای جز این نداشتم که در خانه و در یکی از اتاقها کار ضبط را انجام دهم. به کمک مادرم یک پتو را با میخ به جلوی پنجره زدیم و دیوارها را هم با پتو پوشانیدم تا صدا نپیچد. مادرم از اتاق بیرون رفت و با یک پتو از بیرون، در اتاق را پوشاند. خودم هم از این طرف در، یک پتوی دیگر آویزان کردم تا بتوانم فضایی را داشته باشم که در آن بشود صدابرداری کرد. بعد از این، یک پتو را هم کشیدم روی سرم و در همان شرایط خواندم و همه صداها را ضبط کردم. از زیر پتو که بیرون آمدم، "علی سنتوری" به دنیا آمده بود. همان نسخه هم نهایی و پخش شد.
موسیقی سریال شهرزاد
محسن چاوشی خواننده ترانههای سریال شهرزاد محصول شبکه خانگی از ساخته های حسن فتحی نیز هست. از دیدگاه برخی مخاطبان این سریال نقش به سزایی در محبوبیت تکآهنگ کجایی از محسن چاوشی داشت.
از زمان پخش نخستین آلبوم او «نفرین» تا به امروز، شایعات زیادی مبنی بر برگزاری کنسرت توسط چاوشی شنیده شدهاست و عدهای هم دست به سوء استفادههایی این چنینی در این زمینه کردهاند.
محسن چاوشی پس از کسب مجوز و در آستانه انتشار دومین آلبوم رسمی خود، در اردیبهشت سال ۱۳۸۸ طی نامهای به هوادارانش اعلام کرد که در حال جمع کردن بند و نوشتن پارت است و کنسرتی بعد از پخش آلبوم «ژاکت» برگزار خواهد کرد، اما بعد از گذشت مدتی از آن زمان و انتشار آلبوم این اتفاق رخ نداد و تاکنون نیز رخ ندادهاست. تا چندی پیش گفته میشد «شهاب اکبری» مسئول جمع کردن گروه برای محسن چاوشی بود که احتمال دارد پیش از او فرد دیگری مسئولیت این کار را بر عهده داشتهاست. در حال حاضر نیز شایعه شدهاست که با بهروز صفاریان برای جمعبندی پارت کنسرت به مشارکت پرداخته اما تا کنون هیچگونه کنستری برگزار نشده است.
محسن چاوشی در تیرماه سال ۱۳۹۵ برای اولین بار قسمتی از قطعه متاسفم برات را به صورت زنده اجرا و در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد. او تاکنون، به صورت تمرینی و زنده چند آهنگ را اجرا و منتشر کرده است تا به ابهامات و انتقاداتی که از طرف مخاطبانش شکل گرفته پاسخ دهد که از این بین دو ترانه "زخم زبون" و "خاکستر" بیشتر مورد توجه علاقمندان قرار گرفته است و نمایان کننده صدای حقیقی او میباشد.
هیچ خواننده مطرحی نیست که با گذشت ۱۰ سال از مطرح شدن نام و فعالیت هنری اش، کنسرتی برگزار نکرده باشد. همین امر باعث شده عدهای منتقد او شوند و بگویند که چاوشی توان اجرای زنده را ندارد، برای همین کنسرتی برگزار نمیکند. اما خود او در پاسخ گفته بهتر از هر کس دیگری در اجرای زنده مهارت دارد. در اردیبهشت ۱۳۹۴، چاوشی در مصاحبهای دربارهٔ عدم برگزاری کنسرت گفت : در ایران کنسرت بیشتر شبیه جنگ شادی است تا کنسرت موسیقی، برف شادی میزنند و یکباره از توی جعبه در میآیند و روی صحنه ظاهر میشوند. صدابردار خوب هم که نداریم. برای همین در اغلب کنسرتها نه هارمونی وجود دارد، نه آن صداهایی که لازم است مخاطب موسیقی از سازها بشنود و صدابرداری شود. فقط یک کار باری به هر جهت ارائه میدهند که من اهلش نیستم.
در هفتمین دورهٔ جشنوارهٔ بینالمللی "کرافیلم" در کراچی، پاکستان جایزه بهترین موسیقی متن فیلم به محسن چاوشی و اردوان کامکار برای فیلم سنتوری رسید.
در جشنوارهٔ "حافظ"، جایزهٔ بهترین موسیقی متن فیلم به محسن چاوشی برای فیلم سنتوری رسید.
در نخستین جشنواره سالانه موسیقی ما، در بخش مردمی، جوایز بهترین آهنگسازی پاپ، بهترین آلبوم پاپ (آلبوم من خود آن سیزدهم)، بهترین ترانهٔ پاپ (ترانه غلط کردم غلط)، بهترین کاور آلبوم (کاور آلبوم من خود آن سیزدهم) و بهترین آهنگ تیتراژ (واسه آبروی مردمت بجنگ، به همراهی فرزاد فرزین)، به محسن چاوشی تعلق گرفت.
برندهٔ تندیس بهترین قطعهٔ پاپ خارج از آلبوم موسیقی برای قطعه "چشمهٔ طوسی"، بخش کارشناسی، از سومین جشنوارهٔ سالانهٔ موسیقیما در سال ۱۳۹۳
در اختتامیه سی و دومین "جشنواره موسیقی فجر" جایزه باربد بهترین آلبوم موسیقی پاپ به آلبوم "امیر بیگزند" محسن چاوشی تعلق گرفت.
برنده جایزه بهترین آلبوم پاپ برای آلبوم "امیر بیگزند" از جشنواره موسیقی ما
تجلیل از محسن چاوشی در چهاردهمین دوره همایش مولانا
دریافت جایزه بهترین دستاورد ویژه هنری برای قطعهٔ "مریض حالی" از پنجمین دورهٔ جشنواره جام جم
نامزد بهترین ترانه تیتراژ در جشن نوزدهم دنیای تصویر برای مجموعه تلویزیونی بانوی عمارت
پینوشت :
1- باریتون (انگلیسی : Baritone) گونهای از صدای مردانه در خوانندگی است که بین صداهای باس و تِنور جای میگیرد.
ثبت دیدگاه
اخبار و اطلاعیه های فنی فاز تو موزیک
بندینه و بندگردان چیست؟
شرایط ثبت دیدگاه در فاز تو موزیک
چرا ما از کوکی ها استفاده می کنیم؟
از حریم خصوصی محافظت میشود.
آهنگی مدنظر شماست! فازتوموزیک برایتان پیدا میکند.
با درج دیدگاه از خوانندگان حمایت کنید.
رسانه برای خواب مضر است یا خیر؟
وقتی موسیقی میشنوید چه میبینید؟
تماشای انواع کارتون در دالفک
واکنش مغز به صدای آواز
تاثیر موسیقی بر مغز، اعصاب و روان
راه حلهایی برای چالشهای چمن مصنوعی
تعریف ترانه و اجزای اصلی آن